Özgür Kalem
 Eylül 03, 2010, 10:23:01 ÖS
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
« Özgür KalemKonulara göre yazılarGündem, Köşe yazıları • Konu: ANTALYA MARKALARI GIDA ( 5) »
KonuAraçlar

Yazdır

(Okunma Sayısı 1219 defa) [1]

ANTALYA MARKALARI GIDA ( 5)
« : Eylül 21, 2007, 12:28:02 ÖÖ » Gönderen: aynureryilmaz
ANTALYA MARKALARI. GIDA ( 5 )
Antalya kentinin tüm yerel basın organlarını okurum.
Firmaların reklâmlarını, el ilanlarını gözlemlerim.
Verdikleri mesajları, sloganlarını ve işaretlerin mercek altında tutarım.
İzin ya da tatil günlerinde vatandaşın rağbet ettiği yerlere gider orada sesini dinlerim.
Radyolarını dinlerim, yerel Tv kanallarını izlerim.
Kim, hangi firmanın hakkında olumlu ya da olumsuz düşünür, sebeplerini sorar, bu konuda nedenlerini öğrenmeye çalışırım.
Farkındalık ve algıda seçilik bir ürün ya da bir işletme için olmazsa olmazdır.
Bunu idrak edemeyen işletmenin ömrü fazla uzun sürmez.
 Rakipleriniz çok ve mücadele alanınız kısıtlı.
Farklı bir sinerji sunmak durumundasınız.
Müşteri kutsaldır, çünkü patron odur.
Neden müşteri patrondur, çünkü maaşınızı o verir.
O olmazsa, işletme diye bir kavram zaten kalmaz.
Müşterisinin ihtiyaçlarına eğilen, saygı duyan..
Çalışanlarının eğitimli ve insani vasıfları olması tercih sebebinde ağır basmaktadır.
 İşletmeler günümüzde bu geçerli akçeleri yerine getirdikleri sürece mesele yok.
İsmini, günümüzün sihirli sözcüğü haline gelmiş, marka imajı yapmaya azami gayret gösteren insanlarımız ve kurumlarımız var.
Saygı duyuyorum.
Haklarını vermek gerek.
Hakkaniyet esasını gözeterek.
Biliyoruz ki, Antalya’ da temiz bir şekilde, işinin hakkını vererek, şanıyla, onuruyla gerçekleştiren ve kaliteli işler yapan, nice esnafımız, zanaatkârımız var.
Gıda dalında, isim yapmış ustalar.
Milli yiyeceğimiz olan böreği tatmayanımız yoktur.
Ama börek yapmak hüner ve ustalık ister. Özen ister.
Mesela ben börek sever olarak bu konuda oldukça seçiciyim.
Eğer bir gün yolunuz Burhanettin Onat caddesine düşerse ….Ustanın  el emeğinin ve göz nurunun damakta nasıl bir tat bıraktığını, nasıl da parmaklarınızı kemirdiğinizi görün.
Yıllarını bu işe vermiş bir insan olarak, kendisine ve ekibini kutluyorum
Antalya’nın kendine özgü bir şiş kebabı vardır.
Kenti karış ettikten sonra, tercihimi Antalya’da 38 yıllık şanlı bir tarihi olan ‘Şişçi Ramazan’dan’ yana kullanıyorum.
Neden derseniz, öncelikle etleri kendi çiftliğinden getiriyor.
 Kendi yetiştirdiği çiftliğinden.
Çalışanları da halkla ilişkiler alanında eğitimli ve yılların çalışanları.
Nitekim geçtiğimiz aylarda Şişçi Ramazan usta’nın çocukları olarak, Murat ve Turan Özalp kardeşler CNN TURK Tv ye de bu alanda konuk oldular.
Yine Hürriyet Gazetesinin Antalya’da en iyi 10 şiş kebap restaurantının içinde yer almayı başardılar..
Yine kentimizin marka olarak, vitrine çıkardığımız işletmelerden birisi de YÖRÜKOĞLU SÜT işletmeleri dersek yiğidin hakkını yiğide vermiş oluruz.
Süt ve süt ürünleri konusunda iddialı ve kaliteli bir hizmet sunmanın onurunu yaşayan bu kurumun ürünleri de kalite ile taçlanmış durumda.
Antalya iyiyi, güzeli başına taç eder.
Severek ve emin bir şekilde sahip çıkar.
Ben de bu güzide kurumu marka onuru ile onore etmenin kıvancını iletmek isterim.
Marketlerde ise benim gönlümden geçen isim TEKPA..
Tekpa mağazalar zinciri son yıllarda sosyal sorumluluk projeleriyle de gündeme gelir oldu.
Bilhassa TEKPA nın Basın ve Halkla İlişkiler departmanını kutlamak istiyorum.
Yararlı işlere imza atıyorlar.
Düzenledikleri programlarla, halkın kulağında ve gözünde iyi bir izlenim bırakmaya azami çaba gösteriyorlar.
Kendisiyle tanışamadığım fakat ismini gazetelerden duyduğum TEKPA nın Halkla ilişkiler müdürü olan Yurdanur Duman hanımefendinin, oraya kattığı enerjiye değinmeden geçemeyeceğim.
El emeği sadece kuru bir teşekkürle ödenmez.
İsmini de vererek, şevk vermek, motive etmek te gerek.
Ki, daha bir heyecanla atılım içinde olsun.
Halkla ilişkiler bölümü bir kurumun hem beni, hem de kalbidir.
Orada çalışan yetkilinin sahip olduğu nitelikler, o kurumun ya da işletmenin geleceği açısından bir vizyon sunar.
Ama bu vizyonun olumlu ya da olumsuz algıda seçicilik bırakması, ekibin kaptanındaki hünere bağlıdır.
Kaptan Yurdanur Duman, bu konuda örnek sayılacak bir başarı kaydetmiştir.
Antalya’da son yıllarda şube sayısını artıran, bunun kıvancını yaşayan bir başka  işletme de NUR PASTANELERİ..
Nur Pastaneleri de bu yıl bir atılım içinde oldular.
Sık sık gazetelerde isimlerini duyurma imkânı buldular.
Seslerini duyurma imkan derken, ürünler kadar, promosyon hizmetleriyle de gündeme geldiler.
Kuruluş yıldönümlerine binaen, bu yıl iki defa müşterilerine otomobil ve diğer armağanlardan sundular.
Bilhassa yanıksı dondurma ile farklı bir konsept oluşturan NUR PASTANELERİ ürün çeşitliği ve seçenekleri ile halka kaliteli ve ekonomik bir şekilde ulaşmaya gayret gösteriyorlar.
Benim bu konuda takdirimi kazanan NUR PASTANELERİ, eminim ki vatandaşın da haklı övgüsünü kazanmaktadır. Siz istediğiniz kadar, kaliteli ürünler sunun, eğer, halkla olumlu bir iletişim kuramazsanız, sizin bıraktığınız izlenim hep eksik kalacaktır.
Kalite dedik.
Olmazsa olmaz bir kavram dedik.
Kalitenin hayatımızdaki önemine değindik.
Kalemimizin döndüğü kadarı ile yazmaya gayret ettik.
Kentimizde gerçekleştirdikleri eserleriyle bizlere yön veren insanları anlatmaya çalıştık.
Kimileri sesimize ses verdi, kimileriyse neden ben marka değil miyim diyerek aradı, sitem dolu sözler etti. Kimi zaman e posta adresimize mektup gönderdi. Oysa bizim, her emek döken insana saygımız sonsuz idi.

(Okunma Sayısı 1219 defa) [1]
Gitmek istediğiniz yer:  
KullanıcıAraçlar

Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Üye Listesi
İstatistikler
Giriş Yap

EnsonHaberler

Olay 07 start aldı!
Antalya'da gündeme damgasını vuracak yerel online Antalya gazetesi "Olay 07" yayın hayatına başlamıştır.
http://www.olay07.com

SiteStats

372 Mesaj
354 Konu
43 Üye
Son üye: Aysel Eker

PHP ile Güçlendirildi
MySQL ile Güçlendirildi
XHTML 1.0 Geçerli!
CSS Geçerli!

StudioTurk IT & Design Services