Özgür Kalem
 Eylül 08, 2010, 06:45:43 ÖS
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
« Özgür KalemKonulara göre yazılarDuyarlı Vatandaş yazıları • Konu: Kızılay Genel Başkanlığı'na; »
KonuAraçlar

Yazdır

(Okunma Sayısı 283 defa) [1]

Ynt: Kızılay Genel Başkanlığı'na;
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2010, 04:41:09 ÖS » Gönderen: Alpaslan YalçınHazar
From: Alpaslan Yalçın [mailto:alpaslanyalcinhazar@yahoo.com.tr]
Sent: Tuesday, January 05, 2010 8:15 PM
To: losev@losev.org.tr
Subject: Bilgi İsteği,

Kızılay Genel Başkanlığı na yazmış olduğum ve bu güne kadar herhangi bir cevap alamadığım yazım aşağıdadır.

Yazıdan da anlaşılacağı üzere, yılda 4 kez Kızılay a KAN Bağışlayan bir Kızılay Kan donörüyüm. En son 18.12.2009 tarihinde Kan Bağışladım. Ankara da yaşayan 1 kız ve 1 erkek Lösev hastası çocuğun Trombosit KAN BABASI olmayı düşünüyorum. Bu konuda beni bilgilendirmenizi ve nasıl bir yol izlemem konusunda aydınlatmanızı istiyorum.

Sağlıkla...

Alpaslan Yalçın

Ankara

tel:

RE: Bilgi İsteği,
7 Ocak 2010 Perşembe, 13:42

Kimden: "LOSEV GONULLU ILISKILERI" <gonullu@losev.org.tr>Göndereni Kişiler'e ekleKime: alpaslanyalcinhazar@yahoo.com.trSayın Alpaslan YALÇIN merhaba,

Öncelikle göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ederiz.

1998 yılında kurulan vakfımızın Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır dışında henüz bir şubesi bulunmamaktadır. Bu illerde gönüllü olarak kan bağışı ve trombosit konusunda desteklerinizi vakfımız aracılığı ile verebilirsiniz.

Kan bağışı için www.losev.org.tr sayfasından bir kan bağışı formu doldurmanız gerekmektedir. (Bu üç il dışında ikamet ediyorsanız, ilinizde bulunan üniversite hastanelerinin kan bankalarına da başvurabilirsiniz.)

Kapımız tüm lösemi hastası çocuklarımıza olduğu gibi gönüllü ve yardım sevenlerimize de sonuna kadar açıktır.

Ayrıca, kan ve trombosit bağışı dışında da çocuklarımız için gönüllü destekler vererek onları yaşama bağlayabilirsiniz.

Sizlerden bu noktada istediğimiz katkı ise bir LÖSEV gönüllüsü olarak çalışmalarımızı takip edip, çevrenize duyurularımızı ileterek bilinçlendirmenizdir. Çevrenizi de www.losev.org.tr adresinden bir gönüllü üyelik aday formumuzu doldurarak gönüllü üyemiz olmaya yönlendirebilirsiniz. Henüz doldurmadıysanız sizin de formumuzu doldurarak gönderebilmenizi rica ediyoruz.

Bu sayede tüm duyurularımız, yardım çağrılarımız ve bültenlerimiz size güncel olarak iletilecektir. Yaşadığınız ilde, çevrenizde ya da kurumunuzda LÖSEV’ i temsil edebilir, lösemili çocuklarımızın annelerinin el ürünlerini satabilir, dokümanlarımızı dağıtabilir, afişlerimizi asabilirsiniz.

İlginiz için tekrar teşekkür ediyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle,

Halkla İlişkiler

Kızılay Genel Başkanlığı'na;
« : Aralık 20, 2009, 06:11:42 ÖS » Gönderen: Alpaslan YalçınHazar
Kızılay Genel Başkanlığı'na;

18.12.2009 tarihinde, Cebeci/Ankara' daki Kızılay Kan Merkezinde 69.Kan Bağışımı yaptım.İkram bölümündeki bir broşür sayesinde Trombosit Aferezi hakkında bilgi sahibi oldum. Bu bilgi ve Doktordan edindiğim bilgiler ışığında; 1 ay sonra, Kızılaya Kan Bağışına ilaveten, Lösev ile bağlantıya geçerek 2 Lösemili Çocuğa KAN BABASI olma kararını verdim.

Bu konudaki bilgisizliğimden dolayı, 10 larca kez Trombosit verebilecekken; bu güne kadar,  bu katkıdan ve manevi doyumdan mahrum kaldım.Bundaki en büyük SUÇLU benim.

Kızılay'ın bu konuda hiç mi suçu/hatası/yanlışı yok? Binlerce kan donörünüz var! Bir zarf+ bir kağıt masrafı ile donörlerinizi, neden bu güne kadar bu konuda bilgilendirmediniz? % 10 nu geri dönüş yapsa, kaç adet Lösemi hastası bundan faydalanırdı? Kaç Yurttaş bu konuda bilgilenir, bilinçlenir ve daha duyarlı davranırdı?

Donör defterimin en son sayfasında 70 kan bağışlayana 2. Altın madalya verilir yazıyor.Kan merkezindeki yetkililer, bu uygulamanın kaldırıldığını söylediler.Bu uygulamaya devam ediniz.100/125/150 bağış yapana plaket verip, Teşekkür ve Onur belgesi gönderiniz.

Karşılıksız, maddi olarak geri dönüşsüz olarak kan bağışlayıp, 100 lerce insanımıza CAN katkısı veren insanları, LÜTFEN onore ediniz, yüceltiniz, baş tacı ediniz.Kızılay ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, bu konuda bir şeyler yapınız.İnsanların Kan bağışı konusunda, onları tettikleyici, tahrik edici projeler hayata geçiriniz.Örnek: Türk Milli Takımlarının karşılaşmalarında, 100 kan bağışı ve üzerinde kan bağışı yapan İnsanları ŞEREF Trübününde maç seyretmelerini sağlayın. Böylesine şerefli insanlar, sanırım böyle bir güzelliği hak ediyorlar.

Bir eleştirim ve isteğim de; Kan merkezinin giriş katı duvarlarındaki Başbakanlara ait fotoğraflar! Kızılay Kan Merkezinde Başbakanların değil, 100/125/150 kez kan bağışlamış, Güzel ve Sevgi abidesi olan İnsanların fotoğrafları olmalı! O duvarlar, show yeri/reklâm panosu değil, olmamalı!

Bu yazı, Anayasanın Başlangıç Metni son paragrafı gereği; Türk Ulusu'nun, Türk Evlatlarına  uygun gördüğü görev, yüklediği sorumluluk ve verdiği yetkiye dayanarak yazılmıştır.

Gereğini, saygılarımla rica ederim.Sağlıkla...

Alpaslan Yalçın
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yurttaşı
Türk Evladı
Donör No: 376
20.12.2009 11:00 Ankara

Bilgi: Türkiye Cumhuriyeti Devleti
           Türk Siyasi Partileri
           Türk Basını

(Okunma Sayısı 283 defa) [1]
Gitmek istediğiniz yer:  
KullanıcıAraçlar

Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Üye Listesi
İstatistikler
Giriş Yap

EnsonHaberler

Olay 07 start aldı!
Antalya'da gündeme damgasını vuracak yerel online Antalya gazetesi "Olay 07" yayın hayatına başlamıştır.
http://www.olay07.com

SiteStats

372 Mesaj
354 Konu
43 Üye
Son üye: Aysel Eker

PHP ile Güçlendirildi
MySQL ile Güçlendirildi
XHTML 1.0 Geçerli!
CSS Geçerli!

StudioTurk IT & Design Services